Praca zespołowa dziewięciu uczniów klas gastronomicznych z Zespołu Szkół 2, w ramach projektu Mapptipe, została zakwalifikowana do finału konkursu.
Zadaniem uczniów było utworzenie prezentacji na dowolny temat przy udziale Multimedialnej Aplikacji do Tworzenia Internetowych Publikacji Edukacyjnych (MAPPTIPE).
Nadesłano łącznie ok. 300 prac, które komisja konkursowa oceniała wg czterech kryteriów: estetyka, multimedia, prawo, pomysł. Do finału zakwalifikowano 21 prac, które zdobyły minimum 18 punktów na 20 możliwych. Pracę uczniów ZS 2 czyli: Patrycji Pogody i Magdy Choroby z klasy IV c T, Karoliny Jałowieckiej i Angeliki Siatkowskiej z klasy II d T, Arkadiusza Grzybowskiego, Moniki Guzy i Dominiki Tomczak z klasy II c T, Klaudii Pogody i Beaty Tołysz z klasy I d T przygotowaną pod opieką pani Emilii Antończyk można zobaczyć na stronie:
http://edukator.pl/index.php/presentationPlayer/play/id/3928
Temat prezentacji brzmi: „O jajach prawie wszystko: budowa, wartość odżywcza, ocena świeżości, potrawy, właściwości jaj wykorzystywane w technologii gastronomicznej, jaja w sztuce, literaturze, a nawet w astronomii.” Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w połowie czerwca.
Jastrzębie – Zdrój - miasto na prawach powiatu w południowej części województwa śląskiego. Pod względem administracyjnym dzieli się na sześć sołectw (Borynia, Bzie, Moszczenica, Ruptawa, Skrzeczkowice, Szeroka) oraz piętnaście osiedli. Jego powierzchnia wynosi 85,33 km kw. |
Zgłoś uwagi - uzupełnij wszystkie pola