Od 1 października 2013 r. Regionalna Izba Gospodarcza w Katowicach wraz z firmą PM Doradztwo Gospodarcze Sp. z o.o. rozpoczęła realizację projektu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej.
Projekt realizowany jest w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego pt.: „HACCP znaczy ZDROWY: profesjonalizacja kadr śląskich mikro przedsiębiorstw branży spożywczej, w zakresie jakości HACCP”. Projekt skierowany jest do mikroprzedsiębiorstw z województwa śląskiego działających w branży spożywczej (PKD Sekcja C, Dz. 10 i 11, Sekcja G, Dz. 47) oraz turystycznej (sekcja I, Dz.56) i ich pracowników (właścicieli pracujących) zamieszkujących na obszarze Śląska.
Projekt oferuje bezpłatne szkolenia z zakresu:
- pełnomocnik ds. systemu HACCP
- audytor wewnętrzny systemu HACCP
Bezpłatne wsparcie doradcze przy opracowaniu dokumentacji umożliwiającej wprowadzenie/utrzymanie systemu HACCP (dot. 10 spośród 50 zrekrutowanych firm).
Świadczenie usług jest równoznaczne z udzieleniem korzystającemu przedsiębiorcy pomocy de minimis w wartości wyświadczonej usługi co wiąże się ze spełnieniem dodatkowych kryteriów rekrutacji – więcej informacji na ten temat uzyskają Państwo kontaktując się z Biurem Projektu.
Czas trwania projektu: od 1 października 2013 roku do 31 grudnia 2014 roku.
Biuro projektu:
Regionalna Izba Gospodarcza w Katowicach
ul. Opolska 15, 40-084 Katowice
tel. 32 781 48 53, 781 49 91
faks: 32 351 11 86
email: [email protected]
Jastrzębie – Zdrój - miasto na prawach powiatu w południowej części województwa śląskiego. Pod względem administracyjnym dzieli się na sześć sołectw (Borynia, Bzie, Moszczenica, Ruptawa, Skrzeczkowice, Szeroka) oraz piętnaście osiedli. Jego powierzchnia wynosi 85,33 km kw. |
Zgłoś uwagi - uzupełnij wszystkie pola